A Bolyai kulturális életének pici szeletkéi

A Bolyai kulturális életének pici szeletkéi

Iskolánk ebben a tanévben csatlakozott először a Nemzeti Színház kezdeményezéséhez, miszerint minden diáknak el kellene jutnia kulturális rendezvényekre, színházba, hangversenyre, operába. Nagyon is egyetértek azzal, hogy a diákoknak minél több ilyen rendezvényen kellene részt venniük, függetlenül anyagi lehetőségeiktől. Ezért szervezzük évek óta az Erkel Színházba a kedvezményes látogatásokat, és ezért örültem meg a Nemzeti Színház felhívásának is.

1. szelet: Az operairodalom néhány gyöngyszemét már megismertük az évek óta futó Operakaland- Kultúrkaland program keretében. Ebben a tanévben a Figaro házassága 2.0 című előadást nézhettük meg. Hábetler András rendező szerint, szüksége van az operának a mostani középiskolás generációra, a jövő nemzedék zeneértő, zeneszerető közönségére. Az előadás mindenesetre megosztotta a véleményeket, újszerű szemléletmódjával, modern, helyenként pikáns jeleneteivel.
https://www.origo.hu/kultura/20170922-a-figaro-2-0-az-erkel-szinhazban-debutal.html

2. szelet: A Nemzeti Színház négy előadást hirdetett meg ebben a tanévben, amelyek közül mi Vörösmarty Csongor és Tünde című drámáját választottuk. Az október 27-i előadásra kaptunk jegyet. Jelenleg 142 jegyet kaptak meg a diákok, vagy osztályfőnökeik. (8-an még nem jöttek érte!) Csak az utazás költsége terheli a diákokat, a jegyek ingyenesek. A buszok 18:00 órakor indulnak a gimnázium előtti parkolóból. Az előadás 19:00-tól 22:10-ig tart, egy szünet lesz közben. Jó szórakozást kívánok mindenkinek az őszi szünet előtti utolsó péntek estére!
https://nemzetiszinhaz.hu/eloadas/csongor-es-tunde-2

Sz.P.I.

Ha tetszett, küldd tovább:
fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial