A Társadalmi Innovációs Verseny döntőjében a 10.a és a 11.a osztály csapata

Június 7-én az országos döntőben 10 diákcsapat igyekezett a legjobb ötletüket bemutatni az NN Biztosító Társadalmi Innovációs Versenyén, ahol egy nagyszerű társadalmi vállalkozással, igazán jó teljesítménnyel a fiúk a 2. helyezést szerezték meg, a lányok pedig a különdíjat.

A versenyen a második helyet szerezték meg:

„Eternity Air Cleaner (EAC)” Ócsai Bolyai János Gimnázium

A csapat tagjai: Katona-Koós Bendegúz, Pelikán Bence, Tajti Attila (10.a osztály)

Az ötletük egy nagy teljesítményű légtisztító torony volt, amit minden város számára elérhetővé tettek volna. „Az volt a célunk, hogy Magyarországot képviseljük a nemzetközi döntőn. Élveztük a rendszeres munkát a csapattal és látni a folyamatos fejlődésünket. Közel voltunk célunk eléréséhez, de nem sikerült, ezért csalódottak vagyunk.”

különdíj pedig:

„Csodás Napnyugta” Ócsai Bolyai János Gimnázium

A csapat tagjai: Zilai Viktória Fanni, Tokai Dóra (11.a osztály)

diákcsapatok egész évben kitartóan dolgoztak a kiemelkedő ötletük fejlesztésén. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a területileg sajátos társadalmi problémákra, igényekre, amelyek megoldására a diákok saját vállalkozási ötletük megalkotásával tudnak reagálni, ezzel bővítve készségeiket és ismereteiket a társadalmi vállalkozások világában. A témában való elmélyülést mentorok segítik, akik saját maguk mesélik el személyes élményeiket, tapasztalataikat, így a tanulságos és hiteles történetek által könnyebben tudják a fiatalok a felmerülő társadalmi problémákat azonosítani és arra egy innovatív üzleti koncepció kidolgozásával megoldást fejleszteni. A JAM Társadalmi Innovációs Verseny évről-évre része annak a nemzetközi kezdeményezésnek is, amelyben a legjobb hazai innovátorok országunkat képviselik a téma világversenyén. Itt a diákok ötletük megvalósítása közben megismerkednek a világban hasonlóan gondolkodó társaikkal és számos nemzetközi kapcsolattal is gazdagodhatnak.

A verseny menete a következő volt:
2021. decemberében társadalmi vállalkozói ötlet kigondolása volt a diákok feladata, majd február végén 2-3 fős csapatok február végén leadták a kidolgozott társadalmi vállalkozási ötletüket. Márciusban értesítettek, hogy a legjobb 20 csapat közé bekerült mindkét versenyben lévő bolyais csapat. Május 9-ig a csapatok mentorok segítségével tökéletesítették a társadalmi vállalkozói ötletüket, amelyet egy Business Canvas-be kellett beilleszteniük. Május közepén értesítettek, hogy a 3-5 fős értékelő bizottság kiválasztotta mindkét csapatot, akik meghívást kaptak a hazai döntőre, ahol egy prezentációban bemutatták az ötletüket.

Gratulálok Nekik a kiváló eredményhez!

Éger Gyöngyi
közgazdász tanár

Ha tetszett, küld tovább:
fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial