OKTV döntősünkről

OKTV döntősünkről

Tóth Balázs 11.b osztályos diákunk az idei OKTV-n magyar nyelvből országos hatodik helyezést ért el. Pár gondolat Balázstól a versenyre való felkészülésről:

“9. osztály óta érdekel jobban a nyelvtan, főleg a helyesírással foglalkoztam és csak helyesírási versenyeken indultam, de tavaly eldöntöttem, hogy szeretnék az OKTV-vel is megpróbálkozni, hiszen jó eredménnyel többletpontot is jelenthet az egyetemi felvételinél.

Az első forduló egy háromórás feladatsor volt a teljes középiskolás nyelvtantananyagból. Gyakorlatilag előfordulhatott a hangtantól kezdve a mondatelemzésen át a szövegtanig minden, helyesírás, szövegértés és szókinccsel kapcsolatos feladatok is, ezért kicsit tartottam is tőle, hogy tankönyvek átolvasása elég lesz-e, de szerencsére továbbjutottam.
A második forduló egy 20–30 oldalas pályamunka volt. Három téma közül lehetett választani, nekem a névutók voltak a legszimpatikusabbak. Sokféle könyvből dolgoztam, illetve kérdőíves felmérést is csináltam, amit 531-en kitöltöttek az interneten, úgyhogy jól tudtam belőle következtetéseket levonni. Éppen határidőre fejeztem be a dolgozatot, és az utolsó napokban szinte egész nap ezzel foglalkoztam, de nagyon élveztem, és a végeredménnyel is elégedett vagyok.
A döntő egy szóbeli forduló volt, ahol a pályamunkáról kérdeztek. Az itteni teljesítményemmel nem vagyok teljesen megelégedve, de végül 6. lettem, aminek nagyon örülök. Ezúton is köszönöm a felkészítést Csengődi Erika tanárnőnek, akivel még vasárnap este 8 órakor is tudtam konzultálni, amikor arra volt szükség.”

Ezen a linken letölthető a vizsgamunkája.

Csengődi Erika
felkészítő szaktanár

Ha tetszett, küldd tovább:
fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial