Tanulmányi Kirándulás a Korda Filmparkban

A Múzsák A.M.I. évről évre kisbusszal támogatja a képzőművészeti tagozatos csoportok szakmai kirándulását. Diákjaink így hazánk legnagyobb múzeumaitól kezdve a Művész mozin át animációs vagy filmes stúdiókba is ellátogathatnak. Legutóbb 2019. december 6-án, pont Mikulás napján a Korda Filmparkba sikerült egy felejthetetlen kirándulást szervezni, amelyről Tóth Boglárka Fotó- Film szakos tanulónk készítette az alábbi beszámolót:

„A kirándulást már pár héttel az indulás előtt megbeszéltük, és mindenki tűkön ülve várta. Hogy kik mentek? A Múzsák A. M. I. mozgóképkultúrás és festészeti csoportja. Már többször szerveztünk kirándulást együtt, ezért ez nem volt újdonság. Reggel nyolcas indulással vette kezdetét a kirándulás, legalább is vette volna, de természetesen pár perc késést nem lehetett kihagyni. A buszon, ahogy észrevettem mindenki jól érezte magát, és a két szak is nagyon jól kijött egymással. Beszélgettünk mindenféle dolgokról, de témához illően rengeteg film is megtárgyalásra került, majd még a Mikulás is meglátogatott minket még a buszon.

A dugók és egy kis tájékozódási probléma ellenére pontosan érkeztünk, és alig kellet várni arra, hogy elinduljon a körbevezetés. Egy kedves idegenvezetőnk volt, aki nem mindennapi módszerekkel próbálta izgalmassá tenni a túrát. Először szobáról szobára járva néztük végig egy film elkészülésének lépéseit. A preproductiontől a díszletmaketten keresztül, a castingon át egészen a felvételig, ahol egy kis belátást nyerhettünk abba, hogy milyen is setten lenni. Egy gyors improvizációs gyakorlatban egy jelenetet raktunk össze. Volt hangmérnökünk, rendezőnk, fényes és csapós, meg persze színészek. Közben pedig beszélgettünk a legelső filmekről és a legújabb trendekről. Miután kész volt az elméleti film, kimentünk a kinti városrészletekhez. Egy, ami New-York utcáit hozta ide, a másik pedig egy olaszos jellegű városkép. New-Yorkban még megálltunk fotózkodni a Broadway bejárata előtt, de amilyen izgalmas volt, olyan gyorsan el is telt az időnk, és már a következő csoport jött utánunk.

 A hideg hó és jég ellenére egy hatalmas élménnyel tértünk haza. Részemről egy kiadós alvás után a buszon”.
(Tóth Boglárka, az Ócsai Bolyai János Gimnázium 9. évfolyamos és a Múzsák A.M.I. 1. évfolyamos, Fotó- Film szakos tanulója)

Kísérő tanárok voltak:
Katona Zsombori Mária és Simon Tímea