Bolyai Matematika Emlékverseny 2019

Iskolánk a hagyományoknak megfelelően 2019 őszén is meghirdeti a Bolyai Matematika Emlékversenyt két kategóriában: 5-6., illetve 7-8. évfolyamokon.
A verseny célja a matematika népszerűsítése, a tehetségek felfedezése és gondozása, és nem utolsósorban emlékezés és tisztelgés a magyar matematika kiemelkedő alakja, Bolyai János előtt. A verseny háromfordulós. Az első két forduló levelezős (e-mailes, illetve postai úton történő), a harmadik forduló pedig az iskolánkban megszervezett helyi verseny. Az első forduló feladatait, október 14-ig, e-mailen kapják meg az iskolák, az indoklással ellátott eredményeket (a névvel és iskolával ellátott válaszokat) október 25-ig kell visszaküldeni e-mailen (verseny@bogim.hu) vagy postán (a borítékra kérjük, írják rá: Bolyai Emlékverseny). A válaszlevél a versenyre való jelentkezés is egyben.

A második forduló feladatait november 15-ig kapják meg az iskolák és november 29-ig kell visszaküldeni a megoldásokat.
A harmadik fordulóra, melynek időpontja 2019. december 14. (szombat), az első két forduló eredménytáblázata alapján, kategóriánként 15-15 diák kap majd meghívót az Ócsai Bolyai János Gimnáziumba.

Az első és második forduló eredménytáblázatait és a meghívókat december 6-ig küldjük meg az iskoláknak. A helyi verseny alatt a diákok egy 60 perces matematika feladatsort oldanak meg, melynek alapján kategóriánként egy első, egy második és egy harmadik díjjal jutalmazzuk a versenyzőket.

Jó munkát kívánunk!

A reál munkaközösség nevében:
Talapka Józsefné igazgató

Az első forduló feladatsorai:
5-6. osztály
7-8.osztály