„VERSENYSuli Napok” c. vetélkedő diákoknak

A vetélkedőre a Gazdasági Versenyhivatal támogatásával iskolánkban 2019. október 9-én szerdán 11.15-kor a földrajz teremben kerül sor, amelyre az osztályokat képviselő háromfős csapatok jelentkezhetnek, akik egy játékos kérdéssort tölthetnek ki a témával kapcsolatosan. Iskolánként, eredményeik alapján az első helyet megszerzett csapatokat értékes nyereményekkel jutalmazzák. Jelentkezni Éger Gyöngyi tanárnőnél lehet 2019.10. 08. 14 óráig.

Mindehhez az Egyesület teljes körű szakmai támogatást nyújt az elektronikusan összeállított segédanyaggal, amely „VersenyKalauz” címmel készült el, ugyancsak a GVH támogatásával. Ez a legalapvetőbb, a versenykultúrával és a tudatos fogyasztói kultúra megalapozásával, megerősítésével összefüggő fogyasztói ismereteket tartalmazza.

A fiatalok a jövő fogyasztói. Koruk folytán azonban kiszolgáltatottabbak a vállalkozásokkal szemben, mint a felnőttek. Holott a diákok is már aktívan, akár napi szinten találkoznak a különböző reklámok tömkelegével az okostelefonokon, az internetes böngészés közben és a közösségi oldalakon. Sokszor még maguk az idősebb, felnőtt fogyasztók sem tudnak mindig eligazodni az egyes reklámok és a megannyi ajánlat között: ez az állítás viszont még inkább igaz az iskoláskorúakra, a tanulókra.

A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közös célja eligazítani a gyermekeket és az idősebb tanulókat is a reklámok világában. Tudniuk kell, hogy rendkívül szigorú szabályok védik őket, és nem csak őket, hanem általánosságban is a fogyasztókat a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal és a megtévesztő reklámokkal szemben. Hasznos tudniuk azt is, hogy a kellő gyanakvással érdemes kezelni az interneten felbukkanó hirdetéseket, különösen, ha előttük a reklámozó kereskedő személye még teljesen ismeretlen.

A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület minden diáknak és iskolának eredményes szereplést kíván!