Elektronikus beiratkozási lehetőség a bejövő diákok részére

Tisztelt Szülő, Kedves Leendő Bolyaisok!

Az idén lehetőség van arra, hogy a felvételt nyert diákokat a szülő online, a KRÉTA elektronikus felületén írassa be intézményünkbe. Ez egy újfajta szolgáltatás, amely viszont nem helyettesíti a személyes beiratkozást!

Hogyan írathatja be a szülő a gyermekét online?

A KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén 2019. június 1-én nyílt meg a lehetőség a szülők részére, hogy gyermekeik adatait beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. Erre 2019. június 18-ig van lehetőség.

Az online beiratkozást kétféle módon teheti meg a szülő:

  1. A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola „e-Ügyintézés” felületre, majd a „Beiratkozás középfokú intézménybe” elemet választja. Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait, amelyet a szülő ellenőriz, és ha szükséges módosítja azokat.
  2. A szülő az e-Ügyintézés felületén (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztrációval belép a „Beiratkozás középfokú intézménybe” felületre. Itt feltölti a gyermek személyes, lakcím és a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges egyéb adatokat.

Mindkét esetben a szülő kiválasztja azt az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert, ami alapján az e-Ügyintézés felületén lévő oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót. Amennyiben a megadott adatok helyesek és a rendszer megtalálja a tanulót, akkor befogadja a küldött adatokat, és legenerálja a nyomtatványokat. Amennyiben a szülő aláírva szeretné a beiratkozáskor magával vinni a dokumentumokat, akkor lehetősége van kinyomtatni és aláírni azokat.

Ha a rendszer nem találja meg a tanulót a szülő által megadott adatok alapján, akkor üzenetet küld az adatok pontosítására, illetve, hogy a szülő vegye fel a kapcsolatot azzal az intézménnyel, ahová a gyermeke felvételt nyert.

Amennyiben nem kíván élni a fenti lehetőségekkel, úgy a beiratkozás napján kell majd a fent említett adatokat megadni a már kiküldött levél alapján. A személyes beiratkozás 2019. június 20-án (csütörtökön) lesz, 7:30 és 12:00 között.

Iskolavezetés