Jelentkezés a középfokú iskolákba

Kedves Diákok, Tisztelt Szülők, Gondviselők, Érdeklődők!

A középfokú felvételi eljárás második szakasza a központi írásbeli befejezésével, az értékelőlapok átvételével elkezdődött.

Most a legfontosabb feladat, hogy a diákok és a szülők közösen döntsenek arról, milyen irányban, melyik középiskolában szeretné folytatni tanulmányait annak tudatában, hogy milyen eredményei vannak az általános iskolából és a központi írásbelin milyen pontszámokat ért el. Bizonyos iskolákban szóbeli felvételi is kiegészítheti a gyűjthető, elérhető összpontszámot.

A középiskolákba való jelentkezést alapvetően (a nyolcadikosok esetében) az általános iskola végzi az Oktatási Hivatal (OH) rendszerén keresztül. A diákok osztályfőnökei minden szükséges adatot, lapot bekérnek a diáktól illetve szülőtől, majd az elkészített lapokat hitelesítik és megküldik az OH-nak valamint a kiválasztott középiskoláknak.

Lehetőség van ugyanakkor arra is (elsősorban a hatodikos diákok esetében kerülhet erre sor), hogy egyéni jelentkezés útján adja be továbbtanulási szándékát a diák, illetve szülője, gondviselője. Ennek első lépése az Oktatási hivatal oldalán való regisztráció, amelyhez itt találhatnak az érdeklődők egy hasznos leírást, segítséget. A sikeres regisztrációt követően a Tanulói Adatlapot és a Jelentkezési Lapo(ka)t kell elektronikusan kitölteni, előállítani. Kinyomtatás után a szülőnek és diáknak alá kell írni a lapokat, majd a Tanulói Adatlapot az OH-ba, a Jelentkezési Lapo(ka)t pedig az iskolákba kell eljuttatni, postázni. A középiskoláknak küldendő Jelentkezési Lap mellé csatolni kell az iskola által elvárt dokumentumokat is. A mi iskolánk esetében ez a most félévi bizonyítvány másolata, valamint a központi írásbeli eredményét igazoló értékelő lap másolata.

Az egyéni jelentkezés menetéről szóló tájékoztatót itt lehet elérni.

További kérdés esetén kérjük keressék az iskolákat, így akár minket is. 

Minden jelentkező, felvételiző diáknak sok sikert kívánunk!