A központi írásbeli felvételi után

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

A szombati (2019.01.19-i) központi írásbeli vizsga megírását követően szaktanáraink kijavítják, értékelik a diákok dolgozatait. A vizsga eredményeit (ahogy azt a behívólevélben is írtuk) a következő időpontokban tudhatják meg a felvételizők:
Hatodikosok: 2019. január 23 (szerda), 08:00-16:00 között;
Nyolcadikosok: 2019. január 24 (csütörtök), 08:00-16:00 között.

Ezeken a napokon a Központi épület földszintjén lévő 6/1-es teremben nézhetők meg a dolgozatok. A diákok munkáiról digitális másolat (pl. mobillal készült fényképek), illetve fénymásolat készíthető. A két lehetőség közül mindenki számára az első változatot javasoljuk, mert nem csak ingyenes, hanem a javításnál használt piros szín is jól látszódik. Fénymásolat készítését önköltségi áron tudjuk csak vállalni, és ennél a megoldásnál a javítás piros színe “összeolvad” a diák által kékkel írtakkal, így ez a későbbiekben problémát jelenthet.

A megtekintéssel egy időben kerül átadásra az értékelő lap. Erre a későbbi, középiskolába való jelentkezésnél lesz majd szüksége a felvételizőnek, így kérünk mindenkit, hogy a megkapott lapra fokozottan figyeljenek.

Mindkét évfolyam esetében érvényes az a szabály, hogy a megtekintést követő nap 16:00-ig van lehetőség észrevételt tenni a javítással kapcsolatosan. Az időpont elmulasztása jogvesztő, tehát a határidő lejárata után már nem áll módunkban a dolgozatokat felüljavítani. 

Azok, akik pótló írásbeli felvételi vizsgát tesznek, kérjük, hogy 2019. január 24-én (csütörtökön), legkésőbb 13.30-ra érkezzenek be iskolánkba. Számukra a felvételi vizsgát a Történelem teremben tartjuk meg. Ezen diákoknak a dolgozatok megtekintésére és az értékelő lapok átvételére 2019. január 28-án (hétfőn), 08:00-16:00 között lesz lehetőség. Észrevétellel pedig ők is másnap (vagyis kedd) 16:00-ig élhetnek.

A felvételi eljárás következő, második része a középiskolákba való jelentkezés, amely során Tanulói adatlapot és Jelentkezési lapokat kell elektronikusan kitölteni az Oktatási Hivatal honlapján. Az elkészített lapokat ki kell nyomtatni, majd aláírást követően a Tanulói adatlapot el kell juttatni Győrbe, az Oktatási Hivatal ottani központjába, a Jelentkezési lapokat pedig az írásbeli vizsga értékelőlapjával, és az előző évek bizonyítványainak másolatával kell a választott iskolákba eljuttatni. Nyolcadikos tanulók esetében iskolájuk, osztályfőnökük segítséget adhatnak a jelentkezésben.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a kézzel kitöltött jelentkezési lapokat a törvényi előírások miatt nem fogadhatjuk el. 

További kérdés esetén szívesen segítünk mi is!

Iskolavezetés