Bolyai Matematika Emlékverseny 2018

Iskolánk a hagyományoknak megfelelően ismét meghirdeti a Bolyai Matematika Emlékversenyt. A 2018/2019-es tanévben a versenyt a két szokásos kategóriában, 5-6., illetve 7-8. évfolyamon indítjuk.

A verseny célja a matematika népszerűsítése, a tehetségek felfedezése és gondozása, és nem utolsósorban emlékezés és tisztelgés a magyar matematika kiemelkedő alakja, Bolyai János előtt.

A verseny háromfordulós. Az első két forduló levelezős, a harmadik forduló pedig az iskolánkban megszervezett helyi verseny.

Az első forduló feladatait a gimnázium honlapján tesszük közzé (illetve elküldjük az általános iskoláknak is e-mailen). Az indoklással ellátott megoldásokat (névvel és iskolával ellátott válaszokat) 2018. november 9-ig kell visszaküldeni e-mailen (verseny@bogim.hu) vagy postán. (A borítékra kérjük, írják rá: Bolyai Emlékverseny). A feladatok megoldásának beküldése egyben a versenyre való jelentkezés is.

A második forduló feladatait 2018. november 16-ig kapják meg az iskolák (illetve tesszük közzé a honlapon) és 2018. november 30-ig kell visszaküldeni a megoldásokat.

A harmadik fordulóra, melynek időpontja 2018. december 15. (szombat), az első két forduló eredménytáblázata alapján, kategóriánként és tantárgyanként 15-15 diák kap majd meghívót az Ócsai Bolyai János Gimnáziumba (Ócsa, Falu Tamás utca 35.).

Az első és második forduló eredménytáblázatait és a meghívókat 2018. december 7-ig küldjük meg az iskoláknak.
A helyi verseny alatt a diákok egy 60 perces matematika feladatsort oldanak meg, melynek alapján kategóriánként egy első, egy második és egy harmadik díjjal jutalmazzuk a versenyzőket.

Jó munkát kívánunk!

A reál munkaközösség nevében:
Inczeffyné Vigh Gyöngyi Noémi
munkaközösség-vezető

5-6. évfolyam I. feladatsora
7-8. évfolyam I. feladatsora

5-6. évfolyam I. feladatsor utáni eredmények
7-8. évfolyam I. feladatsor utáni eredmények

5-6. évfolyam II. feladatsora
7-8. évfolyam II. feladatsora

5-6. évfolyam II. feladatsor utáni eredmények
7-8. évfolyam II. feladatsor utáni eredmények
A döntőbe mindkét kategória esetében az első 16 helyen lévő diákokat várjuk!