Bolyai Matematika Emlékverseny 2017.

Bolyai Matematika Emlékverseny 2017.

Iskolánk a hagyományoknak megfelelően idén is meghirdeti matematikából a Bolyai Emlékversenyt. Ebben a tanévben is két kategóriában hirdetjük meg a versenyt: 5-6., illetve 7-8. évfolyamokon.

A verseny célja a matematika népszerűsítése, a tehetségek felfedezése és gondozása, és nem utolsósorban emlékezés és tisztelgés a magyar matematika kiemelkedő alakja, Bolyai János előtt.

A verseny háromfordulós. Az első két forduló levelezős (e-mailes, illetve postai úton történő), a harmadik forduló pedig az iskolánkban megszervezett helyi verseny.
Az első forduló feladatait csatoltan küldjük, az indoklással ellátott eredményeket (a válaszokat) október 27-ig kell visszaküldeni e-mailen (verseny@bogim.hu) vagy postán (a borítékra kérjük, írják rá: Bolyai Emlékverseny). A feladatmegoldások beküldése a versenyre való jelentkezés is egyben.
A második forduló feladatait november 13-ig kapják meg az iskolák és november 27-ig kell visszaküldeni a megoldásokat.
A harmadik fordulóra – melynek időpontja 2017. december 15. (péntek) -, az első két forduló eredménytáblázata alapján, kategóriánként 15-15 diák kap majd meghívót az Ócsai Bolyai János Gimnáziumba (Ócsa, Falu Tamás utca 35.).
Az első és második forduló eredménytáblázatait és a meghívókat december 8-ig küldjük meg az iskoláknak.
A helyi verseny alatt a diákok egy 60 perces matematika feladatsort oldanak meg, melynek alapján kategóriánként jutalmazzuk az első három helyet elért versenyzőket.

Az I. forduló feladatai:
5-6. osztály
7-8. osztály

Ha tetszett, küldd tovább:
fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial