Angol nyelvi verseny 2017/18.

Tisztelt Kollégák, Kedves Diákok!

Iskolánk angol nyelvi versenyt hirdet hetedik és nyolcadik osztályos tanulók számára To Eat Or Not To Eat címmel. Mint az elnevezés is mutatja, a témát az ételek, étkezés köré igyekeztünk csoportosítani színes, változatos és érdekes feladatokkal. A feladatok hasznosan kiegészítik a tanulók iskolai tanulmányait. A hangsúlyt a témakörön belüli szókincs ismeretére, illetve ennek bővítésére helyeztük, de emellett az angol nyelvben előforduló egyéb ismeretek is teret kapnak.

A versenyre 3 fős csoportok jelentkezését várjuk. A versenyen való részvétel ingyenes.

A verseny négy fordulóból áll. Az első három forduló levelezős, a feladatokat online kell megoldani és visszaküldeni. A negyedik forduló, azaz a döntő, az iskolánkban kerül megrendezésre, mely két részből (írásbeli és szóbeli) tevődik össze, illetve egy adott témakörhöz kapcsolódóan projektmunkát kell végezni, melyet a diákoknak a versenyre érkezéskor kell magukkal hozniuk. A döntőben a legmagasabb pontszámot szerzett csapatok vehetnek részt. Az első három helyezést elért csapat tagjai jutalomban részesülnek. A feladatsorok miatt kérjük, kísérjék/kísérjétek figyelemmel a gimnázium honlapját!

Az első forduló megoldásának visszaküldése egyben a versenyre való jelentkezés is.

A fordulók határideje a következő:

  1. forduló: november 10.
  2. forduló: január 05.
  3. forduló: február 09.
  4. forduló: március 22.

A feladatok megoldásait e-mailen (gimi@bogim.hu) vagy postán (a borítékra kérjük, írják rá: To Eat Or Not To Eat) várjuk.

Ahhoz, hogy a döntőbe jutott csapatok minél jobban szerepeljenek, a harmadik fordulót követően további segítséget adunk.

Szeretettel várunk minden versenyzőt és érdeklődőt!
BE BRAVE AND HAVE FUN!