Bolyai nap 2019

Kedves Bolyaisok!

Az idei Bolyai-napon (április 12-én) szeretnénk nektek színes és tartalmas programokat kínálni. Ebben a Ti közreműködésetekre is számítunk. A nap tematikája a reformkor köré épül.

A nap programja a következőképpen alakul.

  • Reggel 800-tól egy rövid (kb. fél órás) megnyitóval kezdünk a tornateremben. A megnyitót egy kisfilm zárja, ami a Bolyai-napra való készülődésről szól, ráhangolva bennünket a nap eseményeire.
  • Ezt követően az iskolában különböző helyszíneken, más-más programokon vehettek részt. Az egyes programokat tanárkollégáink koordinálják. Az aktív részvételért és közreműködésért a nap folyamán Kossuth-bankókat gyűjthettek és a délelőtt zárásaként egy árverés keretében a megszerzett bankókért licitálhattok különböző tanári felajánlásokra.
  • Este – várhatóan 19 órai kezdettel – a napot a hagyományoknak megfelelően és attól kicsit eltérve a Bolyai Buli zárja, ami a februári neon parti sikerén felbuzdulva, ahhoz hasonló módon kerül lebonyolításra.

Az esti partit a Bolyai nevet viselő Kárpát-medencei Középiskolák XVIII. találkozójának (BIT) gálaműsora előzi meg, terveink szerint 15 órától kezdve.

Mit kérünk tőletek?

  • Nézzétek át a programajánlót, és ha valamelyik program előkészítésében, szervezésében, lebonyolításában szeretnétek részt venni, március 20-áig jelentkezzetek az adott programot koordináló tanárnál/tanároknál. Ezután együtt ötletelhettek. Rajtatok is múlik, hogy az adott programot milyen színesen, érdekesen tudjátok megvalósítani. A készülődésről készítsetek fotókat, esetleg videót és április 10-ig juttassátok el azokat Rózsa László tanár úrnak. A leadott anyagokból Réti Bence készít majd kisfilmet.
  • Ha „csupán” részt vevői szeretnétek lenni a napnak, akkor alakítsatok 5-6 fős csapatokat akár osztályon belül, akár különböző osztályokba járó barátok, ismerősök között, és végigjárva a termeket, helyszíneket igyekezzetek minél több Kossuth-bankót összegyűjteni a nap folyamán a záró árverésre. A kötelezőként kiemelt helyeken minden csapattagnak meg kell jelennie, a többi programon való részvétel önkéntes, lehet egyéni is.

A csapatok készíthetnek előre pl. csapatzászlót, címert stb., amivel feldíszíthetjük az iskolát. Ezért is kaphatnak + Kossuth-bankókat. Ezeket is április 10-ig adjátok le Körmendy Zsuzsa vagy Tasnádi Anita tanárnőknek.

  • Ha az adminisztrációs feladatokban (Pl. csapatok/csapattagok előzetes összeírása ) szeretnétek részt vállalni, akkor szintén Körmendy Zsuzsa és Tasnádi Anita tanárnőket keressétek.

Természetesen a programok szervezői, segítői is megkapják a munkájukért járó Kossuth-bankókat, így nekik is lesz lehetőségük a nap végén licitálni.

Mivel a Bolyai-nap programja egybeesik a XVIII. BIT-tel, a délelőtti eseményeken 8 vendégiskola 5-5 képviselő diákja és kísérőtanáraik is jelen lesznek. Fogadjátok őket szeretettel és vonjátok be őket is a programokba, hogy minél több közös élményt szerezzünk.

Bármilyen kérdéssel forduljatok Körmendy Zsuzsa és Tasnádi Anita tanárnőhöz.

Mindenkinek jó készülődést, tartalmas Bolyai Napot, az esti partin jó szórakozást kívánnak a

SZERVEZŐK.