Angol nyelvi levelező versenyt hirdetünk

Tisztelt Kollégák! Kedves Diákok!

Iskolánk, az Ócsai Bolyai János Gimnázium angol nyelvi versenyt hirdet Ócsán és vonzáskörzetében lévő általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos tanulói számára „You are what you eat” címmel. Mint az elnevezés is mutatja, a témát az ételek, étkezés köré igyekeztünk csoportosítani színes, változatos és érdekes feladatokkal. A feladatok hasznosan kiegészítik a tanulók iskolai tanulmányait. A hangsúlyt a témakörön belüli szókincs ismeretére, illetve ennek bővítésére helyeztük, de emellett az angol nyelvben előforduló egyéb ismeretek is teret kapnak.

A versenyre 2 fős csapatok jelentkezését várjuk. A részvétel ingyenes.

A verseny négy fordulóból áll. Az első három forduló levelezős, a feladatok megoldásait határidőre postán vagy e-mailen kell visszaküldeni. A negyedik forduló, azaz a döntő, iskolánkban kerül megrendezésre, mely két részből (írásbeli és szóbeli) tevődik össze, illetve egy adott témakörhöz kapcsolódóan projektmunkát kell végezni, melyet a diákoknak a versenyre érkezéskor kell magukkal hozniuk. Az első három helyezést elért csapat tagjait angol nyelvű kiadványokkal, a többi résztvevőt pedig oklevéllel jutalmazzuk.

A feladatsorok miatt kérjük, kísérjék/kísérjétek figyelemmel a gimnázium honlapját (www.bogim.hu)!

Az első forduló (megjelenése október 8.) megoldásának visszaküldése egyben a versenyre való jelentkezés is.

A megoldások beküldésének határideje a következő:

  1. forduló: 2018. november 9.
  2. forduló: 2019. január 11.
  3. forduló: 2019. február 22.
  4. forduló (döntő): március 20. 14:00.

A feladatok megoldásait e-mailen (gimi@bogim.hu) vagy postán (2364 Ócsa, Falu Tamás utca 35.) várjuk a „You are what you eat” versenycím (mint jelige) feltüntetésével.

Jó versenyzést mindenkinek!

az angol nyelvi munkaközösség nevében
Bozsik Tünde Ágnes

  1. forduló:
    Feladatsor
    Válaszlap