Rendhagyó oroszóra a Bolyaiban

  1. március 21-én iskolánkba látogatott a budapesti Orosz Kulturális Központ munkatársa.

Alina Ureszbekova az orosz nyelv magyarországi megismertetésén és népszerűsítésén dolgozik. E tevékenység keretében rendhagyó oroszórákat tart magyarországi középiskolákban.

Iskolánk minden oroszul tanuló diákja részt vett a programban, ahol rövidfilmet néztünk meg Oroszország sokszínűségéről, majd orosz nyelvű előadást hallhattunk az ország földrajzáról és társadalmi berendezkedéséről.

Alina tájékoztatta a diákokat az Orosz Kulturális Központ magyarországi programjairól is. Kiderült, mennyi lehetőség várja az oroszul tanulókat, de akár azokat is, akik csak érdeklődnek az orosz kultúra és társadalom iránt. Ezt követően játékos feladatot oldottak meg a tanulók.

A hivatalos rész végeztével lehetőség nyílt kérdéseket feltenni az előadónak. Ezt kötetlen beszélgetés formájában, orosz szokás szerint teázás közben tehettük meg. A terített asztal körül ülve, szamovárban készített teát szürcsölgetve és az elmaradhatatlan orosz édességeket kóstolgatva egy rövid időre Oroszországgá változott számunkra a könyvtárterem.

Kiss Andrea Tímea
orosz szakos tanárnő