Willkommen in Kecskemét!

2018. január 26-án a 9. és 10. évfolyam német nyelvet tanuló diákjai egy tanulmányi kiránduláson vehettek részt Nagyné Dorogi Csilla tanárnő szervezésében.
Két híres kecskeméti intézményt is meglátogathattunk: a Mercedes Gyárat és a Kecskeméti Rajzfilmstúdiót. Első állomásunk az autógyár volt, ahol az idegenvezetőnk lépésről lépésre bemutatta a Mercedes-autók készítésének mozzanatait, mindemellett betekintést nyerhettünk az éppen zajló gyártási folyamatokba is. Nagyon látványos és különleges élményben volt részünk. Ezután már biztos, hogy sokunk kedvenc autómárkája a Mercedes-Benz lesz.

A gyárlátogatás után a Kecskeméti Rajzfilmstúdió következett. Itt készült kiskorunk számos kedvenc rajzfilmje, többek között a Leo és Fred, Magyar népmesék, Vízipók csodapók, melyekből le is vetítettek egy-egy részt. Készítésük folyamatával is megismertettek minket, például megtudtuk, hogy egy párperces epizód elkészítéséhez körülbelül nyolcezer rajzra van szükség. A nosztalgikus hangulatot idéző rajzfilmek mellett nemrégiben készült meséket is mutattak, melyeknél már modernebb technológiát alkalmaztak, ilyen pl. a Cigánymesék és a Városi legendák. A filmstúdióban másfél órát töltöttünk, a nap lezárásaként pedig Kecskemét belvárosában időztünk.

Mindannyian örülünk, hogy részesei lehettünk ennek a napnak, nagyon sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodtunk.

Jamnitzky Jázmin Csenge, 10.b