Családi életre nevelés – szexuális felvilágosítás

A Magyarok Európában Egyesület közreműködésével 2018. március 21-én 7.,8. és 9. évfolyamos diákjainknak lehetőségük nyílt arra, hogy egy rendhagyó óra keretében külső szakemberek segítségével részt vehessenek egy a családi életre nevelést szolgáló foglalkozáson. A foglalkozás fő témája a nem kívánt terhesség megelőzése, illetve az abortusz.

Sokakat igen mélyen érintett meg a kérdés. Nem lehet elég korán elkezdeni a felkészülést a családi élettel kapcsolatos felelősségteljes döntésekre.

Diákjaink így nyilatkoztak az óráról:
„Mindig megfogalmazódott bennem a kérdés, mikor az abortuszról beszéltek: Lehet-e ez egy megoldás? Dönthetünk-e egy másik élet fölött? A válasz: NEM. A mai előadásban elhangzott, hogy amiről azt hittük, megoldja a problémánkat, az lesz később a legnagyobb problémánk. A legfőbb mondanivaló talán mégis az volt, hogy nincs olyan helyzet, amelyet nem lehet megoldani, és tudnunk kell, hogy sosem vagyunk egyedül a problémáinkban.”

„Az előadás nagyon színvonalas és tanulságos volt. Rendkívül színesen jártuk körbe ezt az egyébként szomorú témát. Azt gondolom, ezek után mindenki megfontolja, mit, mikor és hogyan cselekszik. Ugyanis mindennek következménye van.”

Ezúton is köszönjük a szakemberek munkáját.

Iskolavezetés