Véget ért a karrieriskola

Az OK Karrieriskola egy 4*4 órás tréningsorozat, amelyre iskolánkban december és január hónapban adtunk helyet. A 9-11. évfolyamos diákok 16-an vettek részt a programban. A tréningekre iskolaidőn kívül szerda délutánonként, hetente 1 alkalommal került sor. A képzés így több, mint egy hónapot ölelt fel, mely alatt a résztvevő diákok elmélyülhettek a pályaorientációval kapcsolatos kérdésekben.

A tanulók körében rendkívül népszerű edutainment („szórakoztatva tanítás”) módszertant alkalmazó oktatás során az OTP Fáy Alapítvány szakemberei nagy hangsúlyt fektettek az önismeret mélyítésére, különösen a résztvevők saját kompetenciarendszerének megismerésére, valamint a munkával kapcsolatos igényeik feltárására, hiszen fontos, hogy olyan pályák felé orientálódjanak, melyek megfelelnek képességeiknek és elvárásaiknak egyaránt.

A tréning nyílt, barátságos légköre lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők a pályaorientációval, karrierépítéssel és a munkával kapcsolatos kérdéseiket szabadon feltegyék, és azokra válaszokat kapjanak. A képzésen szerzett ismeretek birtokában már tudatosan tervezhetik jövőjüket és karrierútjukat.

Éger Gyöngyi (szervező tanár)

 

 

Néhány vélemény a tréningről:

„A tréning alatt jobban megismerhettem hibáimmal és erősségeimmel. Ez a négy alkalom rávilágított arra, hogy milyen jó érzés egy csapat tagjának lenni.”
Szabó Melinda (10.c)

“Nagyon jól éreztem magam ezeken a foglalkozásokon. Kicsit jobban megismerhettem magam, az adottságaimat és rendkívül jó hangulatban teltek ezek az órák. A csoportunk vezetője pedig egy nagyon aranyos, humoros, türelmes és rendkívül segítőkész volt. A továbbtanuláshoz kevesebb segítséget kaptam, viszont a későbbi életemhez – munkakeresés, állásinterjú – sok segítséget kaptam.”
Michalowski Panna (11.a)

„A tréning segített abban, hogy megismerjem önmagam. Megtanultam, hogy mi az a csapatmunka és rájöttem, hogy mennyi lehetőségem van az életben.”
Bereczki Fanni (10.c)

„Minden alkalom nagyon jó hangulatban telt, nagyon kedves trénerrel. Rájöttem, hogy sokkal több jó tulajdonságom és lehetőségem van, mint gondoltam.”
Vellinger Zsófia (9.c)

„Rávilágított ez a tréning, hogy milyen sokféle és mennyi helyen helyezkedhetek el egyféle szakmával.”
Bereczky Réka (10.c)

 

Képek a tréningről: