XX. BIT – Kecskemét

XX. BIT – Kecskemét

2024.04.17-19. között került megrendezésre Kárpát- medencei Bolyai- iskolák találkozója (BIT), immár 20. alkalommal, Kecskeméten.

A szerdai napon, a megérkezés, fogadás, ebéd, után, az igazgató úr köszöntötte a megjelenteket, különösen Sóvári László nyugalmazott, salgótarjáni tanár urat, aki a találkozókat folyamatosan „nyomon követte”, emlékeiből megjelent könyvet minden iskola, tanár kolléga megkapta. A szállás elfoglalása után kezdődött a kecskeméti városházán a megnyitó, majd a diákoknak az ismerkedés, a tanároknak a közös együttlét, jókedvű, tartalmas beszélgetés a káprázatos Good Will Hunting- előadás után.

Csütörtökön az első feladat a diákok számára a városismereti teszt teljesítése volt, a tanárok a Leskowsky- gyűjteményt tekinthették meg ez idő alatt (https://hangszergyujtemeny.hu/index.html). Ebéd után a bolyai csapatok megnézhették a gimnáziumban a beküldött plakátokat (előzetes feladat volt), majd helyben maradtak: improvizációra kellett felkészülni az esti gálára a városházán kihúzott borítékok által megadott szavak alapján (“Fúj, ezt undorító!”, “katonai akadémia”, “facsanak” – ez lett a mi „kihívásunk”). A csoportot vezető tanárok városnéző sétán vettek részt, követve a helyi Naprendszer-túra útvonalát a gimnáziumtól a városháza élményközpontjáig. A nap utolsó előtti eseménye a gála volt: nagyon sok kecskeméti ének- és táncprodukció közbevetésével a kisfilmek (korábbi feladat volt, hogy helyi értéket, a települést, iskolát mutassuk be) kerültek levetítésre, majd a csapatok az improvizációs produkciójukat adták elő. Ezek után a tanárok és a diákok is egy közös vacsorával, majd fergeteges bulival zárták az estét, vagyis inkább a hajnalig tartó együttlétet.

A záró napon a diákok a kecskeméti rajzfilmstúdiót (https://www.kecskemetfilm.hu/fooldal)  tekinthették meg, míg a tanárok egy helyi gyárlátogatáson vettek részt. A búcsú ezek után következett, sok megható gesztussal: egyrészt az anyaországiak fejezték ki támogatásukat az aknaszlatinai iskola felé, másrészt elköszöntünk, közös énekléssel, a zentai igazgató asszonytól nyugdíjba vonulása alkalmából.

Az Ócsai Bolyai János Gimnázium csapata lett az összesített nyertese a találkozónak. Nagyon hálásak vagyunk az előzetes munka során végzett résztvevőknek, a reál munkacsoport támogató tanárainak, diákoknak, akik a plakátot és a kisfilmet készítették, a rajz szakos kolléga instrukciói által, konkrétan magának a csapatnak, akik hozzájárultak ehhez a sikerhez. Köszönetünket fejezzük ki a szervezőknek, hogy BITang jó programokat szerveztek a kilenc, Bolyai nevet viselő, középiskolának.

Nem a győzelem ennek a találkozónak a lényege, hanem hogy ezt az összetartozást erősítsük. Jövőre Budapest vár mindenkit, mi készülünk!!! Talán „betyár” lesz, mint volt.

434162205_1101556074451260_5926632153852144895_n

kép 1 / 21

Ha tetszett, küldd tovább:
fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial