Felvételi eljárás: jelentkezés a középiskolákba

Felvételi eljárás: jelentkezés a középiskolákba

Tisztelt Szülők, Érdeklődők!

Lezárult a felvételi eljárás első része, melyben a középiskolákba jelentkező diákok a központi írásbeli dolgozatokat írhatták meg egy általuk választott közpiskolában. Azok a diákok, akik nálunk írták meg a felvételi dolgozataikat, az alábbi linkekre kattintva tekinthetik meg végleges eredményeiket (a diákokat az oktatási azonosítóikkal adtuk meg):
Hatodikos diákok eredményei
Nyolcadikos diákok eredményei

A felvételi eljárás második részeként a központi felvételin elért eredmények alapján a diákoknak jelentkezniük kell a középiskolákba. A jelentkezést a nyolcadikosok esetében az általános iskola, a hatodikos diákok esetében a szülő/gondviselő egyénileg végzi el. A jelentkezésnél fontos, hogy több intézmény, több képzési típusát adják meg a diákok, illetve szüleik. A sorrend meghatározásánál ajánljuk, hogy elsőként azt az iskolát, azt a képzési formát adják meg, amit a diák legjobban szeretne. A felállított sorrenden (bár erre a rendszer egy alkalommal lehetőséget ad) nem érdemes változtatni. Fontos tudni, hogy az egyes középiskolák pontszámítási rendszere nem egyforma. Érdemes ennek a jelentkezés előtt utána nézni. A központi eredmények mellett számíthat a hozott pontszám (pl. előző tanév végi, félévi eredmények), illetve számoljunk azzal is, hogy az adott iskola szervez-e szóbeli elbeszélgetést az adott képzési területen! 

A mi gimnáziunk esetében szóbeli elbeszélgetésre csak azon nyolcadikos diákok esetében kerül sor, akik a 9021 tagozatkódú, emelt óraszámú haladó angol képzésünkre jelentkeznek!
Az ő esetükben a szóbeli meghallgatások az éves ütemtervük szerinti időben történik. A részvétel kötelező, aki nem vesz részt a meghallgatson, nem kerülhet be ebbe a képzési formába!
Segítségül a felvételi információk között megtalálhatják a szóbeli témaköreit, formáját is. A későbbiekben pedig felkészítőt is szervezünk azon diákoknak, akik még biztosabb tudást, információt szeretnének kapni a szóbelire való felkészüléshez.

Hogyan lehet jelentkezni?

A jelentkezés elektronikusan történik az Oktatási Hivatal felületén. Kérjük a jelentkezés előtt olvassák el az itt található tájékoztatókat, ismertetőket:
https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/egyeni_jelentkezes_menete_2024

A hatévfolyamos gimnáziumunkba jelentkezőknek ajánljuk ezt a tájékoztatót is:
https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/beiskolazas/tajekoztatok/3._KIFIR_8_6_evf_gimn.pdf

Az egyéni (jellemzően hatodikos) diákok jelentkezési felülete itt érhető el:
https://kifir2.kir.hu/JellapKitolto/egyeni

Kérjük, hogy a jelentkezési lappal együtt a központi írásbeli felvételi vizsga értékelőlapját, az ötödikes év végi és a hatodikos félévi bizonyítványt is töltsék fel!!

Ha tetszett, küldd tovább:
fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial