Fontos tudnivalók a 2024. évi központi írásbeli felvételi vizsgával kapcsolatosan

Fontos tudnivalók a 2024. évi központi írásbeli felvételi vizsgával kapcsolatosan

Egyre jobban közeledik az idei évi központi írásbeli felvételi vizsga, így a következőkben szeretnénk összefoglalni a vizsgával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.
A vizsgabehívókat az elmúlt héten kiküldtük elektronikusan, e-mailben vagy papír alapon. Kérjük azokat a szülőket, akik elektronikusan vagy e-maiben kapták meg a vizsgabehívókat, hogy azokat feltétlenül nyomtassák ki!

 • A vizsga időpontja: 2024. január 20. (szombat). Az iskolánkba 9:15 és 9:45 között kell megérkezni!
 • A vizsgázók nagy száma miatt a szülők az épületekbe nem jöhetnek be! Kérjük, hogy csak a bejáratokig kísérjék gyermeküket és a vizsga végén jöjjenek majd értük.
 • csoportosulások elkerülése érdekében arra kérünk mindenkit, hogy a behívón megjelölt terembe menjen a bejáratoknál kifüggesztett tájékoztató szerint.
 • A vizsga 10:00-kor kezdődik és 11:45-kor fejeződik be. Először magyar nyelvből, majd matematikából írják meg a jelentkezők a vizsgát 45-45 percben, közte egy 15 perces szünettel. 
  Azon diákok számára, akik szakvéleménnyel rendelkeznek, a vizsgaidő akár 60 perccel is megnövekedhet.
 • A vizsgatermet a szünetben rövid időre (pl. mosdóhasználat) természetesen elhagyhatják a diákok. Az épületből ugyanakkor nem mehetnek ki!
 • A felvételi vizsgáról (a vizsga menete, dolgozatok megtekintése, értékelőlapok átvétele stb.) a felügyelőtanárok a vizsgateremben tájékoztatják a tanulókat.
 • A diákok személyazonosításra alkalmas diákigazolványt vagy személyi igazolványt és a korábban megkapott, papír alapú vizsgabehívót hozzák magukkal!
 • A dolgozatok megírásakor ceruzát csak a rajzok elkészítéséhez lehet használni, minden egyéb választ kék vagy fekete színű tollal kell beírni a megadott helyre.
 • magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez semmilyen segédeszköz nem használható.
 • matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz nem használható. 
  (Ez alól csak azok a diákok kivételek, akik rendelkeznek a megfelelő határozattal.)
 • A vizsgák befejezését követően a diákok az iskola épületét ugyanazon a bejáraton keresztül hagyják el, amelyik bejáraton keresztül reggel érkeztek, így elkerülve a nagyobb csoportosulásokat.

Amennyiben a diák alapos okból (pl. betegség) nem tud megjelenni az írásbeli vizsganapon, kérjük, jelezzék ezt nekünk telefonon vagy e-mailben!
A tanuló ilyen esetben pótnapon írhatja meg a felvételi vizsgáját, melynek időpontja: 2024. január 30. 14:00.

Vizsgabeosztás:
Azért, hogy az iskolába érkezés és terembe való bejutás minél zökkenőmentesebben történjen, az épüeteinkbe két irányból lehet bejutni: a Főbejáraton keresztül (Falu Tamás utcáról a Vasútállomással szemben) és a Sportudvar felől (Falu Tamás utcáról, a Madách utcával szemben). 
A diákok terembeosztását és hogy melyik bejárat felől érdemes azt megközelíteni ebben a dokumentumban lehet megtekinteni. A diákokat az oktatási azonosítójuk alapján rendezve találják meg. 

Bármilyen probléma esetén kérjük, a lehető leghamarabb keressék meg az iskolavezetést!

Minden vizsgára jeletkezett diáknak eredményes vizsgát kívánunk!

Iskolavezetés

Ha tetszett, küldd tovább:
fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial