Szabari Krisztina Országos Fordítási Verseny

Szabari Krisztina Országos Fordítási Verseny

Az Origo Nyelvi Központ ebben az évben először rendezte meg középiskolások számára a Szabari Krisztina Országos Fordítási Versenyt ún. közepes nyelvek kategóriában, azaz orosz, francia, olasz és spanyol nyelvekből.
A szervezők elmondása szerint a verseny várakozáson felüli érdeklődést váltott ki, az első fordulóra közel 80 pályamunka érkezett. A beküldők közül választotta ki a zsűri a döntőbe jutókat.

Iskolánk – külön sikerként – az ország középiskolái közül a legnagyobb számban képviseltette magát a döntőben:
Francia nyelvből Sárközi Nikolett 10.b osztályos tanuló, orosz nyelvből pedig Lovistyek Lili 10.d, Bató Anna Laura 11.b, Varga Viktor 11.b, Szmuta Kinga 11.d és Kádár Ferenc Géza 11.d osztályos tanulók bizonyíthatták nyelvi tudásukat és fordítási készségüket.

A versenyzőknek a döntőben is irodalmi szövegrészleteket kellett fordítaniuk, nem csak idegen nyelvről, hanem magyarról is, ami bizony nem volt könnyű feladat. A verseny szünetében pedig a résztvevők izgalmas nyelvi kvízjátékban mérhették össze tudásukat – immár vegyes csoportokban. A jó hangulatban eltöltött nap végén pedig ismét sikert ünnepelhettünk. Varga Viktor orosz nyelvből második helyezést ért el, amihez az egész iskola nevében szívből gratulálunk!

Minden résztvevőnek köszönetünket fejezzük ki a részvételért, büszkék vagyunk arra, hogy az Origó Nyelvi Központ vizsgáztatói körében ismertté tették az Ócsai Bolyai János Gimnázium nevét! És köszönjük a felkészítő tanárok, Kiss Andrea Tímea és Baloghné Adamik Gabriella munkáját!

 

Ha tetszett, küldd tovább:
fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial