Társadalmi Innovációs roadshow gazdasági osztályainknak

A Junior Achievement Magyarország Alapítvány programján vett részt a 9.a és a 10.a osztály, ahol megismerkedtek egy társadalmi vállalkozással és saját üzleti ötletet hoztak létre.

A roadshow célja, hogy a diákok gyakorlati példákon keresztül ismerkedjenek meg a társadalmi vállalkozásokkal, az innováció fogalmával, majd saját ötletüket fejlesztve segítenek Nekik úttörőkké válni a társadalmi problémák leküzdésében.

A program több területen is támogatja a  fiatalok készségeinek és ismereteinek fejlesztését: érzékenyíti őket a körülöttük lévő társadalmi problémák felismerése iránt, segíti őket újszerű látásmód, innovatív ötletek kidolgozásában, valamint szakmai mentorok közreműködésével ismerhetik meg egy üzleti ötlet kidolgozásának folyamatát. A saját ötletük fejlesztése során ismerhetik meg azokat a problémákat, döntéshelyzeteket, melyekkel a vállalkozók szembesülnek.

A roadshowról a Junior Achievement Magyarország Alapítvány az alábbiakat írta:

„Előadással indítottuk a napot az Ócsai Bolyai János Gimnáziumban, ahová az NN Társadalmi Innovációs verseny roadshowjával érkeztünk. Meghívott előadónk, Vattamány Ágnes, a Bio Funghi marketing menedzsere arról beszélt a diákoknak, hogy egy cég számára miért kell fontosnak lennie a társadalmi felelősségvállalásnak. Mi pedig az előadás után a diákok saját ötleteivel foglalkozunk, és támogatjuk őket abban, hogy kiálljanak amellett, ami nekik fontos, és társadalmi vállalkozást indítsanak a témában.”

„Fantasztikus napot zártunk ma az Ócsai Bolyai János Gimnáziumban az NN társadalmi innovációs verseny roadshowjával. Remek csapatok álltak össze és csak úgy záporoztak az ötletek, 19 különböző társadalmi vállalkozás terve született ma meg!”

Éger Gyöngyi
közgazdász tanár

74614080_1011041249248128_583759396387946496_o