Jelentkezés a középfokú intézményekbe

Tisztelt Szülők, Kedves Felvételizők!

A 2018. január 20-i központi írásbeli felvételi vizsgával lezárult a Középfokú Felvételi Eljárás első része. A második részben a tanulóknak jelentkezniük kell az általuk kiválasztott középfokú intézmény(ek)be. A felvételi írásbeli vizsga adott középiskolában való megírása ugyanis nem jelent automatikus jelentkezést az adott intézménybe! 

A nyolcadikosok esetében a jelentkezéseket az általános iskola végzi el, a szülőnek a kész jelentkezés lapokat és tanulói adatlapot kell csak aláírnia. A hatodikos diákok esetében viszont a szülőnek egyéni jelentkezés során kell a fenti dokumentumokat elkészítenie és postáznia. A következőkben a hatodikos diákok szüleinek szeretnénk segíteni a jelentkezés sikeres elvégzéséhez.

Fontos változás az előző évekhez képest, hogy a jelentkezés során kézzel kitöltött lapokat az iskolák már nem fogadhatnak be. A jelentkezést az Oktatási Hivatal oldalán először egy regisztrációval kell kezdeni, majd az elektronikus adatlapkitöltő programmal el kell készíteni a jelentkezés két dokumentumát, melyek a következők: 
– Tanulói adatlap; 
– Jelentkezési lap(ok) /ahány iskolát meg szeretne jelölni, annyi jelentkezési lapot kell kitölteni/. A jelentkezési lap mellé kérjük csatolják a központi írásbeli értékelőlapjának másolatát, valamint a 6. félévi bizonyítvány másolatát.
A kitöltött Tanulói adatlapot Győrbe kell postázni, míg a jelentkezési lapokat az adott iskolákba kell eljuttatni.

Fontos, hogy a jelentkezés (vagyis a postára adás) határideje: 2018. február 19. éjfél.
Amennyiben további kérdése lenne, kérjük keressen  minket telefonon vagy e-mailben.

Oktatási Hivatal portálja

Iskolavezetés