• márc, hét, 2024

Diákvállalkozások Tavaszi Vására az Árkádban

A 2023-24-es tanévben iskolánk bekapcsolódott a Junior Achievement Magyarország diákvállalkozási programjába. A 9.a gazdasági osztály diákjai 5-7 fős csapatokat alkotva szeptember óta dolgoznak vállalkozási ötleteiken, létrehoztak saját termékeket. A hétvégén, március 23-án, szombaton immár 3. alkalommal próbálták meg értékesíteni a termékeiket az Árkád bevásárlóközpontban szervezett tavaszi vásáron egyre nagyobb sikerrel.

Az egyik vállalkozás beszámolója: Read More

  • márc, hét, 2024

Venimus, vidimus, diploma vicimus (Jöttünk, láttunk, oklevelet nyertünk)

Az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszéke által szervezett Horváth István Károly Ókortudományi és Latin Nyelvi Versenyen III., kultúrtörténeti kategóriában Rizmajer Nóra (9c) 10., Bató Dóra Boglárka (8b) 7., Nemeshegyi Napsugár (10b) pedig 5. helyezést ért el, ő eredményéért oklevél mellett könyv utalványban is részesült.

Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáruknak, Csizmazia Luca tanárnőnek.

Read More

Márciusi reálos eredmények

Márciusban is több reálos versenyen voltak diákjaink, melyeken a következő eredmények születtek:

Zrínyi Ilona Matematikaverseny Megyei Döntő eredményei:
7. osztály: Czibula István 29. hely, Molnár Olga 62. hely, Kozma Sándor 64. hely. Csapat: 9. hely. Felkészítő tanár: Rózsáné Motkó Edit
8. osztály: Szatmári Csanád Hunor 1. hely. Csapat: 6. hely. Felkészítő tanár: Gelle Csaba 
9. évfolyam: Bödő Tímea 19. hely. Felkészítő tanár: Gelle Csaba
10. évfolyam: Csóka Ármin 1. hely, Burján Ábris 8. hely. Felkészítő tanár: Rózsáné Motkó Edit
11. évfolyam: Balla Eszter 4. hely, Csóka Noel 5. hely. Felkészítő tanár: Rózsáné Motkó Edit

Read More

  • márc, csü, 2024

Ideiglenes felvételi jegyzék 2024-25

Tisztelt Szülők, Gondviselők! Kedves Felvételiző Diákok!

A cikk végén található linkeken tesszük elérhetővé a következő tanévre vonatkozó ideiglenes felvételi jegyzéket, ami nem egyenértékű a végleges felvételi jegyzékkel. A most elérhető listából a diák és a szülő azt tudhatja meg, hogy a felvételiző mennyi pontot szerzett a felvételi eljárás során és hogy jelenleg hol áll az adott tanulmányi területre jelentkezettek sorrendjében.

A jegyzékben a diákot az oktatási azonosító vagy a megadott jelige azonosítja. A sorszám (rangsor) értékei nem véglegesek – hiszen annak függvényében, hogy a diákok hány helyre adták be jelentkezésüket -, a mostani sorrendben elfoglalt hely változhat. Ez azt jelenti, hogy az ideiglenes rangsorban lévő pozícióból a tanuló előbbre kerülhet, és akár felvételt is nyerhet intézményünkbe.

Read More

Ismét lehetősége nyílt néhányunknak az OperaKaland által részt venni egy operaelőadáson. Ezútta a Magyar Állami Operaházban volt szerencsénk megnézni (és hallgatni) a Hunyadi László című operát.
Pár órával az előadás előtt érkeztünk a fővárosba, kihasználva a szabadidőt, ettünk-ittunk egyet. Utána az Operaház felé vettük az irányt. Az opera három felvonásból állt, hosszú szünetekkel, így nem érződött hosszúnak maga az előadás. Bár hogy is érződhetne hosszúnak vagy unalmasnak egy ilyen kaliberű műsor … Élő ló a színpadon, nagyhangú puska, gyönyörű díszlet, rengeteg énekes a színpadon, egyszóval méltó volt, hogy a “nagy” operaházunkban játszák.
Az előadás után – aminek estefelé lett vége – mindenki elindult haza.

Konkoly Ádám 11.b

  • márc, hét, 2024

Élménybeszámoló a Van Gogh kiállításról

Március 6-án az iskola francia nyelvet tanuló diákjai ellátogattak a budapesti BOK csarnok Van Gogh kiállítására. A kiállítás rengeteg sokszínű programmal várt minket: rekonstruált festményeket tekintettük meg, és Van Gogh festészetéről filmet is megnézhettünk. A múzeum legkülönlegesebb attrakciója azonban az a szoba volt, ahol életre keltek a festő legnépszerűbb alkotásai és gondolatai. A kiállításon a saját művészi képességeinket is próbára tehettük egy színező kitöltésével.
Read More

  • márc, csü, 2024

Rendhagyó etika órák – Anne Frank kiállítás

2024 márciusában iskolánk ad helyet az Anna Frank vándorkiállításnak. Már több látogatócsoport volt részese a képzett diákjaink által tartott idegenvezetésnek. Pár gondolat a résztvevőktől:

Tárlatvezetők írták:
„Mint tárlatvezető, a kiállítás nagyon jól bemutatható és jól megjegyezhető, jó ha a diákok tisztában vannak a múlttal és tudják, hogy milyen szörnyűségek történtek a világban.”
„Én élveztem a tárlatvezetést. Szerintem Anne Frank története egy megrázó, de tanulságos történet, amit mindenkinek meg kell tapasztalnia, legalábbis a kiállításon keresztül.”
„A tapasztalatom tárlatvezetőként az, hogy sokkal könnyebb volt, mint amire számítottam. A 8.b-seket és a 7.b-seket vezettem. Mivel én magam is nyolcadikos vagyok, kevésbé volt megterhelő a saját osztályomat végigvezetni a kiállításon, mint a hetedikeseket, viszont viselkedés szempontjából a 7.b-sek kapják tőlem az elismerést.”

Tárlatlátogatók írták:
„Szerintem a kiállítás nagyon érdekes és hasznos volt, mert sok dolgot megtudtam a holokausztról, amit eddig nem. És jó volt, hogy egy akkor élő ember szemszögéből voltak bemutatva a történetek.”
„Azért is volt jó, mert rájöhettünk arra is, hogy milyen jó világban élünk manapság ahhoz képest, ami volt.”
„Nagyon tetszett, hogy voltak képek a fontos személyekről és tárgyakról, így könnyebb volt elképzelni a történéseket. Láthattuk a ház makettjét, melyben rejtőzködtek és a könyv is kézbe vehető volt, mely Anne naplójának másolat.”
„A kiállítás nagyon részletes, ez teszi annyira élvezhetővé. A tárlatvezetőket jól felkészítették, mindenkinek meg tudták ragadni a figyelmét. Elérték, hogy komolyabban elgondolkodjunk a holokauszt témájával kapcsolatban.”
„Érettségizőknek is sokat segíthet, ami első sorban a tárlatvezetőknek köszönhető.”

Továbbra is várjuk az érdeklődőket! Kérjük keressék titkárságunkat, ahol lehetőség van a bejelentkezésre, időpontegyeztetésre.

Iskolavezetés

  • márc, csü, 2024

Angol szóbeli felvételi eredmények

Tisztelt Szülők, Érdeklődők, Kedves Felvételiző Diákok!

2024. március 11-én befejeződött az angol emelt szintű tagozatunkra (9021 kód) való szóbeli felvételi meghallgatás. A pontszámokat az alábbi táblázatban tekinthetik meg a résztvevő diákok.

Eredmények

Iskolavezetés

  • márc, hét, 2024

“Pénzügyi életleckék”

Pénz7 Pénziránytű Alapítvány 10. alkalommal hirdette meg “Pénzügyi életleckék” címmel, a diákoknak szóló témahetet március 4-8-ig. Évről évre bekapcsolódnak iskolánk gazdasági osztályai ebbe a programba, mert fontosnak tartjuk a gyerekek pénzügyi nevelését is.

Szóbeli elbeszélgetés – 2. pótnap

Tisztelt Szülők! Kedves Felvételiző Diákok!

Az angol nyelvi tagozatunkra jelentkezett diákoknál a hétfői napon megtörtént a szóbeli meghallgatás, csütörtökön pedig az első pótnap. Azon felvételizők, akik indokoltan maradtak távol, a 2. pótnapon adhatnak számot angol tudásukról.
Ez a 2. pótnap 2024. március 11-én (hétfőn) lesz. A beosztásból minden érintett megnézheti, hogy mikorra van beosztva. Kérünk mindenkit, hogy a megadott időpont előtt negyed órával már jelenjenek meg iskolánkban.

Iskolavezetés

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial