Vállalatlátogatás a Mercedesnél

A 9.a emelt gazdasági osztályos diákvállalkozó diákok lehetőséget kaptak arra, hogy részt vegyenek a kecskeméti Mercedes-Benznél egy vállalatlátogatáson.
A gyárlátogatás során nemcsak a Mercedes történetét ismerhették meg a diákok, de betekintést nyerhettek a gyártási folyamatba is az összeszerelő üzemben.

Köszönet a Junior Achievement Magyarország Alapítványnak és Bukodi Károlynak, Ócsa Város Polgármesterének, hogy lehetővé tették a programban való részvételünket!

 

Éger Gyöngyi
szaktanár

Nem vagy más, te sem vagy más…

https://www.youtube.com/watch?v=cv6rhburmRw

Egy Karnofsky nevű zsidó család, akik Litvániából az Egyesült Államokba emigráltak, megsajnált egy hétéves fiút (és hazavitték). Náluk töltötte az éjszakát, ennél a zsidó családnál, ahol életében először kedvességgel és gyengédséggel bántak vele. (Amikor lefeküdt, Karnofsky asszony orosz altatódalokat énekelt neki, amiket vele énekelt- később megtanult több orosz és zsidó dalt énekelni és játszani.) Read More

Egyik nap reál, másik nap humán

2024. 04. 10-én iskolánk volt diákját láttuk vendégül. Huszár Ferenc az aulában tartott filozofikus előadást a mesterséges intelligenciáról, végül pár embernek „szakmázott” a programozásról, sok problémafelvetés keretében, kit, miért is érdekel a téma.

Másnap az ország egyik fontos ünnepe jelent meg iskolánkban – a magyar költészet napja, melyre számos ponton felfigyelhetett az érdeklődő – egy-egy QR-kóddal „hívhattak le” a diákok, a jeles nappal kapcsolatos, linkeket.

Siker a történelem versenyen

A 2024. április 5-én, Dabason a Táncsics Mihály Gimnáziumban megrendezett Pest megyei történelemversenyen, a magyar középkor kategóriában Nemeshegyi Napsugár 10.b osztályos diákunk 4. helyezést ért el.
Gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Csizmazia Lucának.
További sok sikert kívánunk az elkövetkezendő versenyeken!

Fogadóórák, szülői értekezletek

Tisztelt Szülők, Gondviselők!

2024. április 16-án tartjuk a tanév utolsó fogadóóráját 16:00 és 17:30 között. A szaktanárokhoz az előző fogadóórákhoz hasonlóan, szükséges időpontot foglalni.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy egy időpontfoglalás 10 perc kommunikációt jelent a kiválasztott pedagógussal. Amennyiben több időt venne igénybe a találkozó, kérjük beszéljenek meg a kollégákkal egyéni időponto(ka)t!

Read More

Gyászhír

Szomorú szívvel tudatjuk mindenkivel, aki ismerte és szerette, hogy gimnáziumunk nyugdíjas biológia-földrajz szakos tanára, igazgatóhelyettese, Jarábikné Kulla Krisztina, életének 82. évében elhunyt.
Temetésére 2024. április 8-án, 15:00-kor kerül sor az ócsai temetőben.

Gyászolják őt középiskolánk dolgozói és volt tanítványai. Emlékét örökre megőrizzük. 

Iskolavezetés

Plakátverseny

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

1970-ben indult a mozgalom Amerikában. Húsz év kellett, hogy világméretűvé váljon. Magyarország 1990-ben csatlakozott. Idén már 54 éves a mozgalom.
„Évről évre egyre többen érzik úgy, legalább megpróbálják – és legalább a Föld napján, április 22-én tesznek valamit ennek érdekében: fát ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek, környezeti vetélkedőt, patak- és falutakarítást szerveznek, valamelyik zöldszervezethez csatlakoznak, vagy saját szervezetet alapítanak.” A mi iskolánkban is több helyi kezdeményezéssel találkozhatsz.

A kémia tantárgy keretein belül plakátversenyt hirdetek, amelynek eredményes alkotásait kiállítjuk április 22-én. Téma lehet bármely környezetvédelemmel kapcsolatos probléma. Lehet művészi rajz, montázs, figyelemfelkeltő plakát. Lehetőleg A3 méretben.

Jutalom: Az első három helyezett egy kémia röpdolgozatot passzolhat. A további díjak megfelelő esztétikai megjelenés és tartalom esetén egy tantárgyi ötös.
Feltétel: egy plakátra csak egy ember kaphat ötöst.

A pályamunkákat április 18-19-én várom a kémia szertárban, vagy a nagytanáriban. (Név és osztály megjelölésével.)

Szudorné Pribék Ilona
kémia tanár

  • márc, csü, 2024

Dicsőség az országos szép magyar beszéd versenyen

Veres Eszter 8.osztályos diák körzeti győztesként részt vett a Kiskunhalason, március 22-24. között rendezett Kazinczy-verseny döntőjében.
A kétfordulós megmérettetés első napján a szabadon választott, másnap a kötelező szöveget kellett a versenyzőknek felolvasniuk.
Eszter az 58 fős mezőnyből 57.-ként kerülhetett sorra, de az izgalom nem ment a produkció rovására: kiemelt bronz éremmel jutalmazta őt a zsűri.
Gratulálunk, Eszter! Jövőre folytatjuk!🙂

Csengődi Erika
felkészítő tanár

  • márc, hét, 2024

Diákvállalkozások Tavaszi Vására az Árkádban

A 2023-24-es tanévben iskolánk bekapcsolódott a Junior Achievement Magyarország diákvállalkozási programjába. A 9.a gazdasági osztály diákjai 5-7 fős csapatokat alkotva szeptember óta dolgoznak vállalkozási ötleteiken, létrehoztak saját termékeket. A hétvégén, március 23-án, szombaton immár 3. alkalommal próbálták meg értékesíteni a termékeiket az Árkád bevásárlóközpontban szervezett tavaszi vásáron egyre nagyobb sikerrel.

Az egyik vállalkozás beszámolója: Read More

  • márc, hét, 2024

Venimus, vidimus, diploma vicimus (Jöttünk, láttunk, oklevelet nyertünk)

Az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszéke által szervezett Horváth István Károly Ókortudományi és Latin Nyelvi Versenyen III., kultúrtörténeti kategóriában Rizmajer Nóra (9c) 10., Bató Dóra Boglárka (8b) 7., Nemeshegyi Napsugár (10b) pedig 5. helyezést ért el, ő eredményéért oklevél mellett könyv utalványban is részesült.

Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáruknak, Csizmazia Luca tanárnőnek.

Read More

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial